EMDR bij trauma

 

EMDR (Eye Movement Desensitisation Reprocessing) Begeleiding
 
EMDR is een snelle en efficiënte techniek om ingrijpende niet verwerkte gebeurtenissen op een relatief ‘gemakkelijke’ manier te verwerken en uit je systeem te verwijderen. Bijzonder positief aan deze methode is dat de angsten niet worden herbeleefd.
Door oogbewegingen wordt de REM slaap (de fase waarin de gebeurtenissen van de dag verwerkt worden) nagebootst. De oogbewegingen zorgen ervoor dat de traumatische ervaring haar kracht en emotionele lading verliezen en worden geneutraliseerd.
 
EMDR maakt het mogelijk om een automatische angstreactie op te heffen na bijvoorbeeld een ongeluk, een aanranding, een scheiding, een overval, een verlies van een dierbare. EMDR werkt ook bij chronische klachten als bij fobieën, slapenloosheid, vliegangst, hyperventilatie, en depressies.
Al deze factoren hebben een grotere invloed op je levenskwaliteit en veroorzaken meer stress dan je denkt.
Het effect is dat je op een weinig belastende wijze oude pijn opruimt zodat je meer ontspanning, vitaliteit en levenslust ervaart.
 
Blijf niet rond lopen met deze ervaringen, maak schoon en ruim op. Vaak zijn 1 tot 5 sessies al genoeg om weer lekker in je vel te steken.